ravago veliki

Pokrajina daje 12 miliona za solarno navodnjavanje

Pokrajina daje 12 miliona za solarno navodnjavanje

Sredstva će se dodeljivati za nabavku fotonaponskih panela, solarnih pumpi za vodu sa kontrolerom, akumulatora i ostale prateće elektro i mašinske opreme.

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobaćaj raspisao je javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima.

Bespovratna podsticajna sredstva će se dodeljivati sa ciljem sufinansiranja realizacije projekata korišćenja solarne energije u zalivnim sistemima a korisnici podsticajnih sredstava će biti fizička lica nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Ukupan iznos sredstava po ovom konkursu iznosi 12.000.000,00 dinara, a krisnici ih mogu upotrebiti za nabavku i montažu novih solarnih pumpnih sistema za navodnjavanje (fotonaponski paneli, solarna pumpa za vodu sa kontrolerom, akumulator) i ostale prateće elektro i mašinske opreme. Priznavaće se troškovi mašinskih i neophodnih pratećih elektro radovi, ali ne i izgradnja bunara, rezervoara i dela zalivnih sistema iza rezervoara.

Podnosilac zahteva može da knkuriše samo sa jednim zahtevom, a minimalni iznos sredstava koji će se odobravati po jednom korisniku je 800.000,00 dinara.

Rok za podnošenje prijave je 24. avgust 2017.

Kompletan tekst konkursa može se pročitati ovde.
 

Pročitano 883 puta
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera