ravago veliki

Tata, vidi prase!

Tata, vidi prase!

Subvencije su 500 evra, gorivo je za poljoprivredu najjeftinije ovog proleća u Evropi i bez obzira na proteste i izbornu kampanju, Vućić je uveo nove subvencije, otkupne cene su najpoštenije. Sve nam ide od ruke zbog Vučićeve genijalnosti. Milina jedna. A samo vladaju sedam godina. Šta će tek biti ako ostanu još sedam leta. Ne brinite puška je zakočena.

Nikada srpskom poljoprivredom nisu upravljali vizionari kakvi komanduju poslednjih sedam godina. Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranke za ovih sedam leta uradili su toliko za selo i paore da se to ne može ni opevati ni ordenom srpskim nagraditi. Samo ruske kolajne tu pomažu.

Onaj žuti lopov Boris Tadić s njegovim još žućim lopovčićima vladao je pet godina i nije uradio ništa. S druge strane, potpuno suprotno - pošteni i prepošteni Vučić vlada svega sedam godina i uradio je duplo više. Duplo ništa. Ali oni su i pametni i pošteni.

Prerađivačka industrija cveta. Nedimović je, kako je i najavio u dogovoru s predsednikom, doveo na milione klanica, sušara, mlekara. Izvozimo govedinu u Rusiju, Kinu i Tursku, a junetina i teletina nikada u istoriji Srbije nisu bili jeftiniji i nikada građani više nisu krkali taku galanteriju....

Razvili su stočarstvo - dibidus. Cela Srbija sad kliče: Tata, vidi prase!

Vratili su na stotine hiljada mladih na selo, a što je još važnije, devojke iz gradova su počele masovno da se udaju po ruralnim krajevima  jer su se učlanile u naprednjake i konačno shvatile da za sreću ne treba luksuz već je dovoljno da imate čist vazduh i neprskane šljive. Svadbe, kolo i pesme u svakom selu. Babe plaču, a Ko to tamo peva. Pa zna se. Ivica.

Ops. Izvinjavam se: izgleda da mlade i povratnice na selo nisu članice naprednjaka. One rade po opštinama, narodnoj i naprednoj banci, po  ministarstvima, aktivne su u policiji i jure za Vučićem s mitinga na miting. Izgleda da se po srpskim selima udaju Albanke.

Odakle si sele... Brale moj. Mi se u stvari razgraničavamo s Kosovom, a ujedinjujemo s Albankama.

Ne samo to. Ženskinje sa svih strana hrli u naša prazna ruralna i opustošena naselja. Kolko ih je pustih ne mogu da izbroje ni oni genijalci iz SANU. Ali sve će da bude puno ko šipak. Sad kad nagrnu Kineskinje i ostale turistkinje. Seoski nam turizam razvijen u p.... m.... Razvio ga Vučić. To što je očas posla ukinuta direktna avio-linija Tome Nikolića od Kine do Srbije nema veze. Godinu dana su trubili kako stiže dirktan let, kad ga ukinuše niko i ne zucnu. Ali i tu ima odgovor. Pa stižu oni leteći automobili iz Kine koje je onomad obećao Vučić. Svakom seljaku po dve leteće limuzine. Šta će avio linija kad lete limuzine.

Vučić i njegovi mastori za poljoprivredu  otvorili su u svakom prvom, drugom i trećem selu fabriku auto-komponenti. Tenis ne da je investirao 400 miliona evra u pet vojvođanskih opština nego je pored njega u svako selo u Srbiji Vučić doveo još po pet takvih ulagača i otvarača farmi i i svinjaca.

Ne veruju ljudi. Sad ćete da vidite. Vozio je on dva kilometra vezanih očiju.

Zadruga je parama Vučića i Krkobabića otvorena u svakom sokaku, a o selima da i ne govorim. Sela su postala Meka za fabrike zadružnih čipova jer je Mubadala uložila milijardu dolara u fabrikue i to najsavremenije na svetu. Mercedes nije otvorio fabriku autobusa u Zemunu već u Kukujevcima, umesto u Priboju i FAP-u Finci kiamione prave u Mrčajevcima,

Svaki seljak u Srbiji radi u fabrici za 25.000 dinara. I to je bolje nego ništa. Dobro je što će svi koji su zaposleni u Vučićevim fabrikama koje je Dinkić patentirao, a za koje je plaćeno od 5.000 do 10.000 evra po radnom mestu i narednih 30 godina raditi za minilamac. Tajkunima državne njive na 30 godina, a seljaci 30 godina rada za minimalac u stranim fabrikama. Bolje išta nego ništa.To vam je vizija. Nemačka medicina je najbolja. Die beste. Die beste, die beste.

Nisu zaboravili i na ruralni razvoj. Do svake mesne zajednice i svakog sela su  Aleksandar Vućić i naprednjaci izgradili i autoput sa 16 traka.  I raspored je genijalan - 13  traka autoputa u jednom smeru koji vodi do sela, a samo tri u drugom smeru koji vodi iz sela. Valjda da se više mladih vraća nego što odlazi. Brda koja su smetala Vučić je sklonio bagerima i dinamitom. Od cele Srbije ima da naprave ravnicu. I to je Vučićeva genijalna strategija. Em više neće biti klizišta, ni brda ni dolina, em će Arapi lakše da nam uvedu sisteme za navodnjavanje.

Da se zna. Ove autoputeve i sve ostale Vučić je sagradio vlastitim parama, a ne državnim i kreditima. Naravno, to je zato što bi kredite morala da vraćaju naša deca, a ovako sve je platio Vučić.

Zna se ko ovde krade.

Nije to sve .Napredujemo na svim pozicijama individualne poljoprivrede. Svako selo u Srbije je dobilo po jedan Mig 29 i po tri tenka. Nek se nađe, a i lepo zvuči, a i poklanjaju baraća Rusi i Belorusi. Nije to sve. Onih sitnijih aviona  Migova 21 ima ko plave. Deca se igraju po avlijama. Kakvo je to napredno selo koje nema Migova i tenkova? Nekad su naši seljaci dok nisu bili napredni u prodavnicu na pivo išli traktorom. Sad će bogami kao sav normalan svet da se selom vozikaju u tenku.

Avione pak neće moći da vozaju svi po selu. Mig 29 će imati pravo da tera  samo predsedik Krkobabićeve zemljoradničke zadruge i predstavnik SANU koji vrati najmanje 100 seljaka u neko selo. I Vulin naravno. On nije seljak i nije sposoban za vojsku, ali je sposoban da tera avion.

A pre dve godine je vozio pola kilometra u rikverc.

Naprednjaci su pride unapredili selo i poljoprivredu na još hiljadu načina za samo sedam godina.

Subvencije su 500 evra po hektaru, gorivo je za poljoprivredu najjeftinije ovog proleća u Evropi i bez obzira na proteste i izbornu kampanju, Vućić je uveo nove subvencije, otkupne cene su najpoštenije jer je sva prerađivačka industrija vlasništvo seljačkih zadruga i seljačkih kompanija, a ne tajkuna. Malinari srećni, imamo više vina nego grožđa, da oćemo i kengure bi smo zapatili i bili lideri u regionu. Sve nam ide od ruke zbog Vučićeve genijalnosti.

Milina jedna. A samo vladaju sedam godina. Šta će tek biti ako ostanu još sedam leta. Ne brinite puška je zakočena.

Milovan Lukić

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera