ravago veliki

U ponedeljak protest traktorima u Pančevu, Alibunaru, Pazovi...

U ponedeljak protest traktorima u Pančevu, Alibunaru, Pazovi...

Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije organizuje jednočasovni protest upozorenja zbog visokih cena goriva

Velika je zainteresovanost poljoprivrednika nezadovoljnih visokom cenom goriva za protest koji u ponedeljak, 11. juna, organizuje Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije, izjavio je za Agrosmart predsednik upravnog odbora ove organizacije Jovica Jakšić.

Po njegovim rečima traktori će izaći u protestnu vožnju u 8.30 časova. Iz organizacija, članica Nezavisne asocijacije poljoprivrednika stalno stižu potvrde o učešću u protestu, a za sada je sigurno da će na drumove izaći poljoprivrednici iz Opova, Alibunara, Kovina, Kovačice, Pančeva, Požarevca, Malog Crnića, Stare Pazove...

-Protesti će  će biti mirni. Prijavljeni su u skladu sa zakonskom procedurom, a organizujemo ih u znak upozorenja na visoku cenu goriva za poljoprivrednike - naglasio je Jakšić.

U prvom redu, nezadovoljstvo će biti iskazano zbog ovog problema, što ne znači da je to jedino nerešeno pitanje zbog kojeg su poljoprivrednici dospeli u ozbiljno tešku situaciju, kazao je on.

Opšteprihvaćeno mišljenje među nezadovoljnim ratarima da je neophodno promeniti akciznu politiku kada je o poljoprivredi reč, za šta je potrebna izmena zakona koja bi omogućila da se ovaj namet za poljoprivrednike skine ili značajno umanji.

S. G. 

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera