ravago veliki

Savetovanje mladih poljoprivrednika i agronoma

Savetovanje mladih poljoprivrednika i agronoma

Cilj projekta je podizanje nivoa informisanja mladih poljoprivrednika o povećanju efikasnosti proizvodnje.

Mreža mladih poljoprivrednika Srbije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Poljoprivrednim fakultetom u
Zemunu, organizuje "Savetovanje mladih poljoprivrednika i agronoma Srbije". Savetovanje će biti održano u kongresnom centru "Romanija" na Zlatiboru od 26. do 29. novembra 2018. godine.

Savetovanje mladih poljoprivrednika i agronoma Srbije predstavlja stručno okupljanje mladih poljoprivrenika i jedinstvenu priliku za razmenu informacija o
aktuelnostima, mogućnostima i inovacijama u poljoprivrednoj proizvodnji kao i afirmaciju kadrova u oblasti poljoprivrede.

Cilj projekta je podizanje nivoa informisanja mladih poljoprivrednika o povećanju efikasnosti proizvodnje, upućivanje mladih na važnost ruralnog razvoja, kao i edukacija mladih o aktuelnostima i inovacijama u poljoprivredi. Projekat će omogućiti direktnu komunikaciju mladih poljoprivrednika i predstavnika državnih institucija, udruženja i kompanija iz oblasti poljoprivrede.

Zašto je ovaj projekat važan?

Mreža mladih poljoprivrednika je poručila da je projekat i savetovanje koje je predviđeno njime, veoma važan jer su mladi ljudi ključni za ravoj moderne i konkurentne poljoprivrede, pre svega jer su "spremni da investiraju u inoviranje sredstava za rad i time doprinesu povećanju produktivnosti i profitabilnosti poljoprivredne proizvodnje. Takođe imaju interesovanja da modernizuju i unaprede svoju poljoprivrednu proizvodnju, ali često su neinformisani ili su im sredstva pomoći nepoznanica.

"Realizacijom ovog projekta, mladima na jednom mestu postaju dostupne sve informacije o aktuelnostima, mogućnostima i inovacijama u poljoprivredi Srbije", naveli su organizatori u najavi Savetovanja.

Učesnici projekta su mladi poljoprivrednici, državne institucije, studenti poljoprivrednih fakulteta, kompanije i udruženja iz oblasti poljoprivrede.

(Agrosmart)

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera