ravago veliki

U toku je tvining projekat za razvoj organske poljoprivrede

U toku je tvining projekat za razvoj organske poljoprivrede

Cilj projekta je jačanje kapaciteta, unapređenje znanja i podizanje svesti u oblasti organske proizvodnje i politike kvaliteta poljoprivrednih proizvoda.

Tvining projekat pod nazivom  ,,Jačanje kapaciteta za sprovođenje i dalji razvoj zakonodavstva u oblasti organske proizvodnje i politike kvaliteta poljoprivrednih i prehambrenih proizvoda“ finansiran od strane Evropske unije, zvanično je počeo 05. februara 2018 i trajaće 24 meseca. Cilj projekta je pružanje institucionalne podrške Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, jačanje kapaciteta, unapređenje znanja i podizanje svesti u oblasti organske proizvodnje i politike kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Razvojem organske proizvodnje u Srbiji i zaštitom geografskog porekla poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda usklađenom sa EU, proizvođači mogu da prodaju nacionalne proizvode na tržištu Evropske unije, kao i na svetskom tržištu dobijajući najbolju tržišnu cenu za svoj proizvod. S tim u vezi, najmanje tri srpska poljoprivredna i prehrambena proizvoda sa oznakom geografskog porekla će biti spremna za registraciju na nivou Evropske unije.

Svim građanima će biti na raspolaganju javne informacije o srpskoj organskoj proizvodnji i poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima sa oznakama geografskog porekla. Važnost oba sektora i svih njihovih prednosti, kako za proizvođače tako i za građane i sve zainteresovane strane, će biti istaknuta kroz sprovođenje informativne kampanje koja predviđa radionice, konferencije i promociju.

Više o samom projektu može se pročitati u brošuri.

(Agrosmart)

 

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera