ravago veliki

Vina iz Topole na kineskom tržištu

Vina iz Topole na kineskom tržištu

Prvi kontigent od 56.000 boca će, kako se nadaju u opštini, otvoriti vrata izvoza i drugim srpskim proizvodima.

Vinarija PIK „Oplenac“ iz Topole počela je sa izvozom vina u Kinu, prenosi sajt ove opštine. Isporuka vina od 56.000 boca krenula je put Kine u subotu, 17. juna. Ovaj poslovni aranžman bio i povod posete Topoli ambasadora NR Kine Li Mančanga sa saradnicima. Njegova ekselencija Mančang i predsednik opštine Dragan Živanović boravili su u subotu u ovoj renomiranoj vinariji odakle su sa rukovodstvom vinarije ispratili šlepere pune vina.
Tim povodom predsednik opštine Živanović je rekao da izvozni posao sa Kinom predstavlja poseban izazov. On se nada da će pored izuzetno kvalitetnog vina na tržište najmnogoljudnije zemlje sveta krenuti i mnogi drugi naši proizvodi. se da će napori naših vinara odškrinuti vrata i za druge srpske proizvode da dođu na kinesko tržište.

To je probirljivo tržište koje insistira na kvalitetu koji mi moramo ispoštovati. Pored toga naša poslovna šansa je i turizam. Topola kineskim turistima ima šta da ponudi. Pored istorijskog nasleđa, naši prijatelji iz Kine sve češće ističu i prelepu prirodu kakvu ovaj deo Srbije može da ponudi – rekao je Živanović
 

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera