ravago veliki

Aukcija vina za mlade naučnike

Aukcija vina za mlade naučnike

Sav prikupljeni novac ići će u finansiranje projekta "Od malih znalaca do velikih genijalaca", za mlade novosadske naučnike

Aukcija vina najreprezentativnijih vina iz regiona održaće se u Galeriji Matice srpske u petak, u 5. februara u 19 časova.

Ova aukcija održava se u humanitarne svrhe, a sav prikupljeni novac ići će u finansiranje projekta "Od malih znalaca do velikih genijalaca", za mlade novosadske naučnike.

- Želimo da pomognemo mladim novosadskim talantima i naučnicima da dođu do izražaja kako bi napredovali i svoje znanje što brže ostvarili i u praksi. Ovo je skromni doprinos našeg Rotary kluba - saopšteno je iz najmlađeg Rotary kluba "Alma Mons".

Prikupljena sredstva će biti donirana za učešće mladih iz Srbije u međunarodnom socijalno-pedagoškom mirovnom projektu "Mirno more-Friedensflotte 2016" i za mjuzikl Osnovne škole "Nikola Tesla" u okviru njihovog projekta "Tesla nas povezuje", povodom 60 godina postojanja škole i 160 godina od rođenja Tesle.

"Mirno more" je projekat koji je već dve decenije usmeren na decu i mlade iz republika bivše Jugoslavije različitog etničkog i socijalnog porekla, pripadnike marginalizovanih slojeva društva i ratom zahvaćenih područja pod motom "Odbaciti sve predrasude preko palube i živeti zajedno na jednom brodu".

Mjuzikl "Poslušaj moje srce" ima za cilj da podigne svest o značaju nenasilne komunikacije, međusobne tolerancije i prihvatanja drugog i drugačijeg. U mjuziklu su obrađeni lik i delo Nikole Tesle kao uzor i težnja mađih generacija da krenu njegovim putem, putem nauke i obrazovanja.

(021.rs)

Prethodni članak
Rezidba vinove loze
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera