ravago veliki

FitoFert Speed dobio veliku zlatnu medalju Sajma

FitoFert Speed dobio veliku zlatnu medalju Sajma

Proizvod preduzeća “FertiCo” Niš, jedine domaće fabrike za proizvodnju specijalizovanih mineralnih kristalnih vodotopivih hraniva i tečnih formulacija za prihranu

Velika zlatna medalja 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu dospela je u pravo vreme i u prave ruke. Proizvod FitoFert Speed, proizvod domaće pameti, stručnjaka preduzeća “FertiCo” Niš, jedine domaće fabrike za proizvodnju specijalizovanih mineralnih kristalnih vodotopivih hraniva i tečnih formulacija za prihranu, u konkurenciji brojnih inostranih proizvoda, osvojio je Veliku zlatnu medalju za kvalitet. Preduzeće osnovano 2004., od 2007. godine, je sastavni deo kompanije Agromarket Kragujevac.

FitoFert Speed je preparat pre svega namenjen za tretman useva kukuruza.  Prisutne aktivne organske komponente kao i mikroelementi B (bor) i Zn (cink) povoljno utiču na brojne fiziološke procese, kao što su pojačana otpornost na stres, stimulacija rasta korenovog sistema, intenziviranje metabolizma, asimilacija hraniva, intenziviranje fotosinteze. Pored organskih materija mikroelementarni cink, utiče na usvajanje i metabolizam azota, dok bor utiče na rast polenovih prašnika i oplodnju.

Proizvod FitoFert Speed se primenjuje  folijarno, u dva do tri ponavljanja, i to u sledećim razvojnim stadijumima: V1-V3 (4-8 listova kukuruza) – 2,5 l/ha, V5-V7 (12-16 listova) u istoj dozi,  2,5 l/ha,  kao i  u fazi VT (pred metličenje) u dozi od 3,5 l/ha, prskalicama sa visokim klirensom. Ono što je značajno je da se preparat FitoFert Speed može kombinovati sa herbicidima koji se primenjuju u usevu kukuruza po nicanju. 

(Agrosvet)

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera