ravago veliki

Kongres o korovima u Vrdniku

Kongres o korovima u Vrdniku

Kongres počinje 21. i traje do 23. septembra u Vrdniku. Herbološko društvo Srbije zaslužno je za ovaj jubilarni skup struke i nauke i predstavljanje naučnih rezultata

Deseti, jubilarni Kongres o korovima održaće se u Vrdniku, od 21. do 23. septembra 2016. godine. Na ovom značajnom skupu biće predstavljeni rezultati naučno-istraživačkog rada brojnih domaćih i inostranih stručnjaka i naučnika, odnosno najnovija naučna dostignuća u ovoj oblasti. Za organizaciju Kongresa i okupljanje vrhunske struke i nauke zaslužno je Herbološko društvo Srbije.  

- Zajedničko za kongrese o korovima je nastojanje članova Herbološkog društva Srbije, ostalih domaćih i inostranih učesnika da profesionalno predstave najnovije naučne rezultate i razmene iskustva iz oblasti proučavanja i suzbijanja korova. U programu Desetog kongresa o korovima predviđena su aktuelna predavanja po pozivu, usmene i poster prezentacije eminentnih inostranih i domaćih predavača u okviru tematskih sekcija koncipiranih tako da na najbolji način okupe i podstaknu interes svih učesnika – navodi se u pozivu za Kongres Herbološkog društva Srbije, Organizacionog i Naučnog odbora.

Dodaje se da je od 84 prijavljena rada, za usmene i poster prezentacije prihvaćeno njih 42. Svi radovi biće publikovani u Zborniku rezimea, registrovanom u Narodnoj biblioteci Srbije. Zbog posebnog naučnog i praktičnog značaja u poslednjih nekoliko godina, u programu Kongresa će posebno mesto i interesovanje zauzeti okrugli sto posvećen rezistentnošću korova na herbicide i upravljanju rezistentnošću. Takođe, učesnici će imati priliku da prisustvuju promociji najnovijih publikacija iz oblasti herbologije, navode organizatori.

-Posebno ističemo interesantnu novinu – kviz “Učenje i znanje nas povezuju”, u kojem će se iz poznavanja herbologije takmičiti prijavljeni studenti, ujedno i učesnici Kongresa sa radovima, navodi se u pozivu koji su zainteresovanim uputili predsednik Naučnog odbora dr Goran Malidža, predsednik Organizacionog odbora dr Danijela Pavlović i predsednik Herbološkog društva Srbije prof. dr Vaskrsija Janjić.

Kongres će biti svečano otvoren 21. septembra u 10 časova u hotelu Premier Aqua u Vrdniku, a sve informacije u vezi sa ovim skupom mogu se dobiti od organizatora, na mejl adresi:  desetikongres2016@gmail.com.

(Agrosmart)

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera