ravago veliki

Lažni Coragen® 20 SC na crnom trižištu Srbije!

Lažni Coragen® 20 SC na crnom trižištu Srbije!

Nelegalni ukrajinski Coragen ® 20 SC ne ispunjava propisane zdravstvene ni bezbedonosne uslove

Prave vrednosti su uvek na meti onih koji pokušavaju da nečasnim radnjama „napune svoj džep“. To što će oni napuniti svoj džep je najmanji problem, mnogo veći je to što svojim postupcima direktno utiču na bezbednost hrane, na ljudsko zdravlje, ali i na jačanje „crnog tržišta pesticida“, odnosno „sive ekonomije“. A to znači i manje para za zdravstvo, školstvo... Falsifikovanjem originalnih preparata za zaštitu bilja kao što je insekticid  Coragen® 20 SC , koji se ističe visokom efikasnošću (suzbijanje štetnih Lepidopterae) i eko-toksikološkim osobinama - karenca za paradajz 1 dan, za kupus 7 dana, za jabuku i breskvu 14 dana, a MDK (mg/kg) izuzetno povoljan, smo svi na gubitku.   

Kako se nedavno na srpskom tržištu pojavio insekticid Coragen ® 20 SC sa etiketom na ukrajinskom jeziku, kompanija Agromarket je obavestila sve kupce i korisnike ovog preparata da je navedeni preparat nelegalno uvezen u našu zemlju i predmet je trgovine na crnom tržištu.

Više lica iz Obrenovca, Prokuplja, Erdevika i Titela se bavi nelegalnim prometovanjem.

Prema rezultatima analize obavljene u nezavisnoj laboratoriji (Research Institute for Organic Syntheses Inc., Czech Republic), nelegalni ukrajinski Coragen ® 20 SC ne ispunjava propisane zdravstvene ni bezbedonosne uslove.

Originalna aktivna materija navedena na pakovanju hlorantraniliprol se ne nalazi u preparatu, umesto nje nađeni su ostaci aktivne materije alfa-cipermetrin. Primenom ovog preparata su i prometnik i krajnji kupac dovedeni u zabludu i dovode u pitanje kvalitet i zdravstvenu bezbednost svog roda.

Kompanija Agromarket je ekskluzivni i ovlašćeni zastupnik DuPont preparata za zaštitu bilja na tržištu Srbije.  Jedini legalni, registrovani i pouzdani preparat Coragen® 20 SC je onaj koji prometuje kompanija Agromarket.

Na savesti i građanskoj odgovornosti vlasnika apoteka i poljoprivrednih proizvođača je da znajući sve ovo, prijave inspekcijskim organima (Fitosanitarna, Tržišna, MUP) eventualne pokušaje neodgovronih pojedinaca da ponude faslifikovani Coragen® 20 SC.

(Agrosvet)

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera