ravago veliki

Pesticidi po evropskim standardima prave se u Bačkom Petrovcu

Pesticidi po evropskim standardima prave se u Bačkom Petrovcu

Fabrika pesticida Agromarket grupe na površini od oko tri hektara ima godišnji kapacitet proizvodnje oko 1.500 tona

Kada se opredeljujete za pesticide, najbolji izbor svakako su oni iz domaće proizvodnje, a napravljeni po najvišim svetskim standardima, u najmodernijim laboratorijama. Upravo takvi proizvode se u Bačkom Petrovcu, u fabrici koja je počela sa radom još devedesetih godina prošlog veka i koja danas stoji uz rame sa najsavremenijim u Evropi. 

Fabrika pesticida u Bačkom Petrovcu najnovija je u nizu članica Agromarket grupe. Prostire se na oko tri hektara, ima godišnji kapacitet proizvodnje oko 1.500 tona i jedna je od prvih iz industrije pesticida na našim prostorima koja je dobila upotrebnu dozvolu i počela sa radom još 1997. godine.

Od osnivanja do danas, u fabriku pesticida u Bačkom Petrovcu mnogo je ulagano, naročito u poslednje dve godine, koliko je u posedu Agromarket grupacije, kažu njeni stručnjaci.

Naročito ističu ulaganje u laboratoriju, koja je zapravo nadgradnja naučno zasnovanog temelja poslovanja ove kompanije. Moderna laboratorija sa stručno osposobljenim osobljem, odnosno visokoobrazovnim hemičarima i tehnolozima uzorkuje i ispituje uzorak sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda u skladu sa standardom ISO 17 025. Na taj način stvorene su mogućnosti praćenja kompletnog kvaliteta sirovina i gotovih proizvoda. Uz to, najsavremenija oprema obezbeđuje i maksimalnu zaštitu čoveka i njegove okoline, naglašavaju stručnjaci "Agromarketa".

Da bi izašla u susret i prilagodila se potrebama krajnjih korisnika, ova kompanija uvela je i nove linije za pakovanje praškastih pesticida, kao i pakovanje tečnih preparata manjih zapremina.

U fabrici u Bačkom Petrovcu formulišu se, pored desetak (Capi, Fungohem SC, Hemokonazol 250 SC, Despot , Kozma, Grom, Macho 200 SL, Defender…) i najpoznatiji proizvodi za naše potrošače, a to su visoko selektivni herbicidi Mont 960 i Terbis 500. Oni se koriste u usevima kukuruza i suncokreta protiv uskolisnih i širokolisnih korova primenjeni posle setve, a pre nicanja useva.

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera